Wednesday, December 29, 2010

finally..=)

Assalamualaikum...

settle sdh!!...hehehe..aku epy sgt2 ni coz akunye blog ni dh ley upld pic from file...nsb bek la....
SGT SUKE NI!!
sbnrnye xla kronik mne pon mslh aku ni...aku juz xley pki pattern blog yg bru ni...alhamdulillah..sume dh oke...i wanna say thanks 2 my sis IZYAN NADIAH...coz sgup tlg membtulkan blog...tq kakak!!hehehe......
dlm kul 11 pg cmtu la...aku dh packing brg nk blik u....tp xsume la...juz bju2 je..
aku ase cm ade yg kurg la..tkut dh smpi klej nti ade je la brg yg xde...
aku kne wat list la brg yg xde...tp germ gak pt lmbt msuk coz ade brg len yg aku nk bli...aku nk bli lens tok 6 bln..aku nye mte ni xsme ngn mte org len...aku kne pki lens toric..so hrge die up ckit...n i hope my fren gonna found hard disk 4 me...coz i need it...len kali aku smbg bebel ye...haha..
dh pg dh ni...

slmt mlm!!!!gud nite!!wo ann!!
bubbye!!


Friday, December 24, 2010

ape mslhnye....??

Assalamualaikum..

aku ade mslh la...juz aku xtau la mslh ni mslh blog aku o mslh lappy ni...
aku xtau la npe blog aku ni xley upld pic from file...hummm...dh byk kali aku cbe tp still xley...
tp klu blog ni yg ade mslh npe aku try kat lappy lme ley plak upload....
kat lappy ni upld from url bley je..xde mslh...aku dh upload pic kat fb pun ley je...from file gak..jnuh dh aku xplore tp xdpt gak 2 ovrcome this prob...then aku dh dwld  tok resize image tok upld pic kat blog...stil xley gak... knp????klu ade mslh ngn lappy ni youtube ley plak aku bka...fb pn xde mslh...

ADE SAPE2 LEY TLG?????


Wednesday, December 22, 2010

18/12/2010...tq abh ngn mk!!:D

Assalamualaikum....

arini cm biase la aktvt aku kat umh..aku sbnrnye nk update ari sabtu lg tp xbekesempatn...aku ade bnde nk d uploadkn..jap ea...

LOADING....


LOADING....


LOADING....


LOADING....

jeng!!jeng!!!!my new lappy!!!


im really2 epy that i hav it!!!tq kat abh coz sgp blikn lappy ni tok mim!!!aku xsgke temkbul gak doa aku tok ade new lappy....bak kte abh ade rzki mim dpt lptp..klu xde memg xdpt la..
hehheeh...4 sure i like that statement!!!!n aku gak besyukr coz Allah dh tunaikn pemintaan aku..
tanpa keizinanNya aku xkn dpt memiliki lptp ni...

bhgn dlm yg kemas...


sume lappy kmas..mne ade herot bengot plak...haha....aku hrp dpt jge lappy ni sebaik mgkn..
mk kte ni present ari jd...lappy lme 2 oke lg tp adapter die ade prob..abh dh bli yg len....wahai lappy lme aku tetp  syg ko coz dh byk bejase ngn aku..slame aku gne kn lappy lme 2 xpna ckit pun ko wat hal...time ksh ye...lappy lme 2 memg byk sofware..nk kte berat x pna plak die hang...memg bgs la lappy wlpun engsel die sgt2 la uzur..skunk ni dh dtrunkn kat abh plak..
sblm aku pki lappy lme 2 abh la yg owez gne...aku pn sme je...:p


mse bru bli new lappy ni awl2 lg aku dh g tmbh ram...ble dh + menyesal plak coz ram 2gb wat jd hang ...sdgkn dh ade ram 2gb dlm lappy ni n syg coz blm pape lg sticker warranty ni dh d koyk kn coz nk + ram punye passal...haa...kan dh menyesal xsdh cik syamim oi!!! then g blik kdi com 2 tok bka..alhamdulillah b normal again...1 mslh nye ble bli baru byk la software yg xde kne tmbh sndri...then xde drive d coz lappy bru memg xde...klu nk ade kne format blik..
yg sush nye tkut kne virus so kne smpn dlm pendrive je la yg pntg2 2...especially asgmnt....hope xde la virus yg brani serg aku nye lappy ni....

WAHAI VIRUS2!!JGN BRANI KORG NK MENYEBARKN PENYAKIT KORG KAT LAPPY NI!!KLU X KORG TERIME LA PENANGAN ANTI VIRUS AVIRA AKU NI....!!!HAHAHAHA...


ko dmam ke syamim????



Saturday, December 18, 2010

knpe ngn die...???

Assalamualaikum....

aku ni dh byk kali tdo lmbt sjak cti sem bemule..riso la plak tman...mne x nye...kunk xpasai2
tebiase bgn lmbt...nex sem dh la byk claz pg..aku ade 1 cte yg plik..tp xde la plik mne pn..juz xfhm...juz follow dis story...yg tejd wktu ptg...

male : hai...
female : hai...

ape aku nk ckp ni???dh lpe la cte die...syamim cpt ingt blik!!perah otk yg makin beku 2...
adoyai....trus tgh2 cte la...intro 4 dis story not so important......

male : salam perkenalan..
female : emm..slm...(atinye bebisik...mls aku nk lyn..jwb je la salam...kunk org kte smbg xbetmpt plak)
male : ape yg awk tau ttg sye??
female : (knp ngn mamat ni???btul ke x??aku dh xfhm dh...)..mne la sye tau pasal awk...knal pun x...mcm mane nk tau....(ase nk lempang je bdk ni..ooppsss teganas d ctu ye....ape punye soklan laa...heeiiii!)
male : i dh kje...pna blajar kat university in uk...im 29 years old.....
female : owh ok...sbnrnye sye xbiase la chat ngn org yg sye xknal...sseyes...awk ckp hai sye ckap hai blik..thats all...(aku juz beterus terg memg aku xbiase n juz biase chat ngn org yg aku dh knal...)

minah ni juz ckp jujur kat mamat plik ni....memg minah ni xbiase if ade org yg die xknal nk chat ngn die...
is it wrong????
male : owh..ok..klu cmtu awk delete sye dr fren list awk....sye xksh pun...srnk bekenaln ngn awk cik *****!!

she really2 weird...whats wrong wit that man???oh gosh!!siap tnde seru lg 2 kat blkg ayt...
tambh lg ngn emoticon smile 2...as a sign perli la tu...o sindiran yg tajam..alaaa....cm kte blajr dlm mte pljrn pemahaman mse high skul....ade lg smbgn ayt mamat ni...

male : hav a nice day...sye delete nme awk from fren list....

fhm2 je le bnde ni blaku kat dlm chat mne yg ade fren list ye...ngn rse panas d dada ase nk blash je mamat ni...minah ni beniat bek tok bekte jujur..tbe2 apehal la
mamat 2 nk tacing lbey plak...dh la xknal..tp wat cm minah ni knal die dh lme...asenye pompuan pn xde la nk tacing cmni...xfhm lgsg la...minah 2 pun ade ase serba slh dlm ati die coz ape yg die dh wat smpi mamat ni nk ckp cmtu...his really annoying...die pun g tgk fren list kat profile laki 2 memg btol laki 2 dh delete...memg bgs la die delete!!die pun xksh la...x ade kwn yg annoying in her fren list....

cte tesebut ade yg d edit ckit ye..hehee..nk ingt fully
xdpt den nk nolong nye...sory sory nika nika pajo pajo...eh xcited plak die..
dh pg2 bute cmni la...bley plak nyanyi lagu super junior...hehehhe...

moral of d story :
sometime in our life we cant b too honest bcoz someone wil take advantage o terse ati ngn ape yg kte ckp...
kte kne la 50 50 so that it cn b balance...kte kne gak blaku jujur tp xtelalu jujur...lg 1 beati2 la nk approve kwn kat dlm social web 2 ye..tkut ade yg nk men2 kn kte...o nk kne kn kte...dlm cyber chat ni bknye ley cye sgt..mne la tau kte ni d tpunye... ble pk2 blik reply slh xreply pun slh...bek xyah reply...hope not happen again!!amin....




Sunday, December 12, 2010

Keseronokan Fantasi..(^^,)

so,so funny!!watch it on cinema 2day!!
Assalamualaikum...hai..sbnrnye drpd lpas tgk cte ni nk update blog ni...tp ase cm mls plak..heehee..
coz my sis pn owez gne lappy..i hav 2 sacrifice 4 her..(poyo je..hahaha..)..ekceli i hav my own lappy yg dtrun kn kat aku from my bro..wire lappy 2 dh rosak...stil can use it..tp leceh la...bygkn lappy 2 die nye engsel
almost broken...germ gak la...thats not my fault..back 2 our story...(tbe2 je nk cte pasal lappy ni knp???:p)..
sape2 yg lum tgk cte repunzel ni better g tgk la..coz sgt sernk...
aku drpd hlg mud mse ari slase ari 2 trus ley tesenym n ketawa..mse 2 aku memg xde mud...
n if i can i wanna go home!!tp tket dh bli..xkn nk blik cm2 je...rugi la tman...byr dwet
tket 2 dh bley bli mcd tau..rm11..ley bli lunch time je la..kul 12 till 3 pm...haha...(ckup la bebel kat cni syamim...xde sape nk dgr pun...)..cte ni bekisar kn sekuntum golden flower yg ley wat org tue ley jd mude...
(logik ke??)...
then ade sorg nenek ke mkck tue yg dh tejmpe dlu bunge 2 kat 1 tmpt yg tesorok..
n juz nenek 2 je yg tau cmne nk gnekn bnge 2 tok jd mude ngn nyanyikn 1 lgu kat bnge tesbut....tp permaisuri negeri ke negara ntah la..ngh skit coz bakal melahirkn seorg puteri..raja sgt la riso ngn situation of the queen...the way to safe the queen is 2 find the golden flower...raja 2 pn arhkn pengawal tok cri bnge 2 smpi dpt...tp nenek yg jht ni sggup sembyikn tok kepntgn sndri...tp korg xyah riso la...coz finally they found it!!!yeay!!aku plak yg xcited..hihihi...the queen mkn la golden flower...n the baby yg really cute lahir kat mke bumi ni.... wit golden hair yg ajaib ksan drpd bnge...the life of the king n the queen really happy ngn kehadran puteri dorg...
hwver nenek 2 tetap cri jln tok dptkn blik bnge 2...die akhrnye curi msk istana tesbut n jmpe tmpt tdo puteri...she try 2 cut princess hair tp tbe2 rmbt 2 betukar wane blonde..
sbbkn jd cmtu die trus bw puteri lari...raja n permaisuri sgt tekjut ngn ape yg tejd...slpas kehlgn puteri dorg wat tanglung n terbgkn ke langit so that puteri dpt dijumpai o dtg blik ke istana...smpi la repunzel dh
beumo 18 thn nenek jht 2 yg bela..dberikn nme REPUNZEL!!

haa..ni la nenek yg really cruel 2..!!
cbe korg bygkn slame 18 thn xpna die bg repunzel kuar dr menara..
die tkut org len amek die n die xdpt jd mude...sgt la kejam..aku yg xkuar umh bru bpe ari pn dh boring ni repunzel 18 thn..ish3..memg xbek...yg aku emo ni npe???hehehehe...
tmpt rapunzel n nenek tgl...memg xde org..
nenek 2 nek this tower ngn rmbut rapunzel yg pnjg sgt 2 la..kuat tol rmbt die ye...
nenek 2 xbg repunzel potong coz nti kuase 2 hlg...
rapunzel yg ade kuase pd rmbt nye yg pnjg...
ctik kn!!!nk rmbut pnjg gak tp xla smpi cmni...klu nk ckat
seari pun xabes...syampu memg xckup la tok 10 btol....hehehe..btol ke aku ni??tp nk gak rmbut pnjg..
rapunzel ni sgt taat ngn nenek that she called mom...tp mk die ni juz amek ksmptn ngn
rapunzel ni...sgup die tpu...juz tok kepntgn sndri tok jd mude..ish3...

ni plak pascal!!xtra cast..

pascal ni la yg owez tmankn c rapunzel yg ngh boring dok kat dlm menara..die sgt pndi wat lawak...
die gak ley dktekn penyeri on this film..!!coz die ske wat memek mke yg tomey nomey la...
org yg tgk kat dlm wayg 2 sumenye ketwa...including me!!die ni ley betuka wane...

ok..this is flynn or real name was eugene pe bnde ntah...
hehehe...

that pic shows that his nose not like that...its 2 big!!mse ni pn sgt lawk..!!
geli prut ni..flynn seorg yg sgt hyper..kebykn kwn die sumenye bdn bsr o gagah then jht2 blake...tp sbnrnye ati baek punye!!hahaha..dorg ade impian tesendiri...thats gud!!flynn ni yg jmpe rapunzel kat tower 2..mse awl2 flynn try nk curi crown yg rapunzel pki mse kecik2..die n kwn die yg 2 org tu...flynn org yg bek sbnrnye...die xjht n owez klaka...korg nk tau lbih tgk cte ni ea...hehehe..

sgt2 cute!!ni maximus...kuda yg dgr kte...

maximus ni kude yg pndi n taat ngn tuan die...deria bau die sgt tajam...sometime maximus like a dog..ble korg tgk cte ni nti korg tau la npe aku ckp cm2...die suke gdh ngn flynn n juz
akn dgr ckp rapunzel...mentang2 la rapunzel 2 permpuan...memg la die dgr ckp...ade ati gak kude ni...hahaha...

haa...kwn2 pe tgu lg..g la melawat cinema tok tgk cte ni..yg aku cte juz 20% je..
klu aku cte sume xsuprise la...(sbnrnye xingt sgt la...:p)..
smpi d cni sje bebelan aku..hope dpt update lg....
assalamualaikum....

Saturday, December 4, 2010

1st time wat blog...:p



wahhh!!akhirnye bejye gak wat blog ni...sgguh ku xsgke!!...hahaha..kre tecpi la gak impian...
(btl ke impian??)..ape prasaan korg ble kali petme wat blog??klu aku lbh kurg cm pic kat ats tu la..
EPYNNYYYEEEERRRRR!!..aku ni bley d ktekn cm ktggln zmn gak la..
org len dh mcm2 dorg explore pasal WWW ni..aku bru nk stat..
tp xpe la..yg pntg aku ade gak akhrnye...aku ni kre bemule dr bwh gak la...bemulenye aku ase teingn nk wat blog ble my sis soh aku wat blog...aku tepengaruh ngn die la ni...wlpn membe2 aku kebykn nye ade blog 
tp xterse plak nk wat....but i know d reason y my sis 
make me influenced ngn ajkn die 2..haha...
 coz die ade blog bru tok die jual shawls <saya suka shawlsss> 
so bley la die promote blog 2..heee..(kak..dun mad wit me!!im not doing anythg)
korg g la blog ni ye...hrge nye berpatutn..jgn segn2...huhu...
aku sbnrnye byk lg nk bebel kat cni..tp kne study lg pasal blog...jap lg sis aku blik memg xkn tenang la...hahaha..nti klu ade mse o sis aku xpegg laptp ni..
mayb i hav a chance 2 continue bebloging lg.. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...