Monday, October 24, 2011

Aku dah dpt selesaikan 1 mslh...ALHAMDULILLAH..^^,

Assalamualaikum...

kite jmpe lg...hehehe...ALHAMDULILLAH..hope kte sume d pnjgkn umur olh ALLAH S.W.T..AMIN..aku epy sgt2 ni..iyerr..xtipu.....mslh yg mmg bermslh ni dh settle dh..heehehehehe...heeeee..
heeeeee..bkn men pnjg heee ko yekkk..lbh kurg emoticon ni la gmbiranye aku rse..
tp xla smpi terjelir lidah aku..oitt,jgn nk byg2kn cmne muke aku ea..
babab karang..=P..AKU PUNYE BLOG KESYGN DH BLEY COMMENT!!!!aku seyes ni!!!ble mse plak org ckp ko xseyes???aduyaaiiii...PLUS I'VE CHANGE THE NEW TEMPLATE...huhuhu..
excited btul...msti la kan..aku boring la tgk template same je...cmne ngn template ni??ok x??aku hope ok la..^_^..klu xok pn ok kn je lahhh..heeeheee..thanks to the "guest" yg bgtau tu ye..

problem that occur are not too serious...
small matter..
sbb aku ase cm geram yg teramat sgt aku try gak cari knp??knp??dan knp aku nye blog ni xbley xkomen..
rse cm xpuas je selagi xdpt tau jwpn..hihihi..
1st aku mtk la tlg mr. google..letak komen di blog..cm kelakar je ayt aku nk tnye mr. gogle ni..then jmpe la "how to put an embedded comment post"..
then aku follow je instructions yg ade kat ats ni..
kne sign in account then g kat comment setting kat comment form placement..tp mmg aku dh set kn kat ctu..
next step aku plak die edit HTML kat bhgn design..
yg xbley bla bley plak die soh aku cari coding kat ats ni...ni yg aku nk kne cari satu2..ingt seng ke??nsb bek la mse part tu aku ade bljr coding ni...bley trime lg klu wat webpage drpd nk kne cari coding tu..aku terpaksa la menjuling kn mate aku ni..
try2 xmau gak..fed up je..ntah btul ke x tmpt yg aku letk tu..mne la aku larat nk tgk..heee..actually slh satu sbb aku change template pn coz mslh xbley komen ni la...ingt dh tukar dh bley komen dh but still xbley gak..huhuhu..=P..
then aku try lg g kat setting comment..bley ke korg tahan ble korg nk satu jwpn tu tp xdpt2..msti nk cari smpi dpt kn??haaa..cmtu la aku rse..
tadaaaa..I'VE GOT THE SOLUTION!!!!ALHAMDULILLAH..YEAY!!hahahahah..
so aku tukar comment form placement tu kpd pop up window..
HAH!!SETTLE MSLH!!
tgk..punye la simple mimple mslh aku..bnde kecik je..padahal aku juz kne tukar kpd pop up window or full page je..embedded below post aku xbley pkai la..maybe my template not suit with it..cm tu la ksh aku...epy laaa...if klu ade yg sudi komen insyaAllah korg komen laaa..aku tau blgo aku boring..tp aku wat blog ni pn juz tok ske2..
klu ade yg sudi komen..komen la..klu nk terjah je pn xpe..hihihi..poyo betul ayt ni..as long as all of u happy i'll be happy too...senyum smpi ke telinge ni...KORG DH BLEY KOMEN KAT BLOG BERLAKUNYA SUATU KISAH...=P..

moral of the story :
  • nk dpt jwpn pd persoalan kne la TRY N ERROR...lame2 insyaAllah dpt gak jwpn tu..
  • USAHA kne lbh ble nk selesaikn sesuatu..xkire mse jd student ke..dh keje ke..seng dlm life korg termsuk dri aku ni..=)
mission accomlish!!!zhaijian...wo ann...!!XD

2 comments:

Nuriy Arisa said...

congratts!!^_^

niee sy coment 1st la nie xD

suke suke suke!^_^

Miz MiM said...

tq2 blik kat awk..hehehe..=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...