Friday, October 14, 2011

Ape ade pd AL-HIJAB???

Assalamualaikum...

jumpe korg lg!!heee..aku sbnrnye xepy sgt laa..mood kegeraman stil ade lg ni..humm..kecewa n kecewa..but i didnt wanna tell why i feel sad..maybe in my next entry..
so in these entry it was about AL-HIJAB..smstinye bkn pasal tudg tp mate kte..alaa...seng cte tman nk kabor pasal cte AL HIJAB..tp rilex ar bro ke babe ke..xksh la...
berterabur aku ni..
jap cm org perak kjap gangster mne ntah...berangan sudah!=P...aku kuar ngn my bez fren mk ck SHIDA..hahah...shida sjak ble la ko jd mkck ni..sjak kwn ngn aku la..ko kn tua..hahahah..
(skit prut kne tumbuk ngn shida...=P)..yg ni bkn syida or sushi..
sushi tu member kat u...yg ni member kat umh..hee..sometime aku pn xtau npe aku ske wat entry pnjg2...mmg konpom2 xde org nk bce..n boring plak tu..
sekati la...aku epy je even entry aku pnjg.hhihihi..xreti la nk taip pndek2 ni...aritu kitrg g jaya jusco kat bkt raja klang nk tgk wayg cte AL HIJAB.. movie start kul
1.35..
n then before the movie starts kitrg nk g lapik perut je..LAPIK PERUT...bkn melahap..tp tgk la..kte lapik perut tp bkn men byk ko amek yong tau fu tu..nsb bek la rm3.30 je..
cti mmg xde bajet dh...='(..aku skrg dh cti sem dh..next sem bru nk msk part 5..
lg sethn..xtau la nk kte lme or x..
ni la mkck shida..hahaha..kitrg mkn kat food court JJ...nk mkn cheesy wedges
kat KFC..tp tgk2 pnuh kat KFC tu haaa..
xase plik ke knp rmi org ari khms plak tu..org ngh bekerja...
uuuiiiihhh..tembam nye ko kalah oren..kucg kesyg aku lahhh...=p
actually i love these shawl..mse ngn cari parking aku punye la musykil ape ke hal nye lah rmi org waktu2 bekeja ni..
dorg ni cti 1 malaysia ke hape??punye la payah nk cari parking..dh payah2 nk cari ckp ngn shida..

"shida g sunway je nk??aku xpaham dh knp parking xde lgsg ni..smpi kne naik tgkat plg ats..geram plak.."

"sekati ko la..aku xksh.."

pnat tau aku mindset ade parking..ade parking...ade parking...
dh pusing2 ade la jmpe parking yg xmcm parking la..paham sndrila yekk..ade kotak parking tp ade bnde plak kat tmpt tu..nsb bek la bw keta kelisa..klu bw keta incik balong ke mmg xreti aku nk parking..tu la kelebihan keta kecik..ye dak??
aku nye shawl dh xbtul..pin xckup plak..tgk shida rileks je..hahaha..yon tau fu nsb bek la sdap..tp klu kat PAS lg sdap..kat cni xde unsur2 politik ea..PAS means PLAZA ALAM SENTRAL..
dh parking sume..langkah pertama msk dh rmi ngn manusia yg ngh shppg..seyes aku xtau la dorg ni amek cti coz nk shpg ke??die punye ramai kalah mse ari mggu tau x..
aku tau korg xtau...=P..hahah..


haaa..ni mknn wajib aku klu g tgk wayg..klu xde ase cm xkne je..popcorn ni sdap..mcm popcorn..mmg dh tntu la popcorn kn..xkn menatang plak..
pape jo lahh..
correction!!aku xmkn 2 2 popcorn tu ea..tu mkck shida punye..riso plak aku ble aku pggl shida mkck..hahah..aku ko sempoi shida,,muah!muah!!haha..
ape sengih2??nk mtk popcorn aku la tu??
nk oke je..sle byr 2 kali gnda dr hrga sbnr..wallet aku ngh kerg so mmg xde twar menawar la..sggup kn??aku kn kwn ko..heee..=P..

oit...mne cte AL HIJAB ko nk cte sgt2 tu??mne2??dr td dgr ko potpet potpet je...boringggg...
ok fine!!aku nk cte la nihh..=P
these movie has been directed by pierre andre n i dont know y his name is pierre andre..please ask his mother..hehehe...mse mule2 cte nk mmg agk menyeramkn..sbbnyerr..ade pasgn suami istri ni g mane ea??emm,aku xsure tp yg aku tau dorg ni dh sesat..jln yg dorg lalu ni mmg teamt la gelap..jln lama yg xde lampu ape pn.juz hrap kn lampu keta je la..
isteri laki ni mrh la coz npe lalu jln yg xbiase lalu..tp aku ase dorg ni nk blik kg kot..dh 2 jam dorg sesat..jln nye pn menyeramkan..dh la 2 org then
xbyk org lalu..
tbe2 husband die nmpk org benti kat tepi jln n then laki ni nk benti tp istri die xbg tp degil gak..klu aku pn xnk bg die kuar..lg2 mlm2 bute sape yg bg kuar keta..
bley ke caye org yg benti tu btul2 org..ble aku teingt blik aku sndri yg seram skrg ni..
aduyaii..dh la aku sorg je yg xtdo lg...xpe2..bce ayt kursi INSYAALLAH..=)..proceed..ye!!hsband die kuar drpd keta n istri die dok dlm keta..istri die nk ikt skali
tp suami die xbg....klu aku jgn hrap la aku nk tgl sorg2 dlm keta..
ble laki tu dh kuar ALHAMDULILLAH mmg tu manusia..laki ni pn tnye la kat mamat2 ni knp sume tu..keta dorg xrsk tp myk abes plak..yg ade mse tu ade 2 buah keta..laki ni tnye lg nk g mane..mamat sorg ni ckp dorg nk g berubat coz ade tunang kwn dorg kne rasuk..
aaahhhhh!!seram der nk cte mlm2 cmni...!!yg kne rasuk tu pmpn..
ade plak mamat sorg ni dh resah bagai coz cm xsdap ati..dorg ni pn dh stuck kat jln yg sme smpi 4 jam..
still tmpt yg same gak dorg lalu..xsmpi2..then laki ni bley plak g jenguk keta yg ade pmpn kne rasuk tu..pmpn tu dh diselubungkn ngn kain..so xnmpk la muke die sume..
pmpn tu juz duduk je..duduk tegak..klu tgk pn dh tkut dh..
aku dh tutup muke ni ngn popcorn td..c shida tkut2 die pn rileks je..
aku xphm dh..aku ingt die yg lg penakut drpd aku..hahaaha...maap..maap..maap shida..=P
then mamat2 n laki ni tbe2 ade dgr sore pmpn menjerit..yg xbley bla nye dorg bley plak nk cari katne pmpn yg jerit td tu..seyes xbtol..tp dorg xjmpe pn..
ade sorg mamat ni mulut nk celupar..hah,time2 tu gak korg nk gaduh kn...penampo sorg2 tau la..bebalik pada istri laki tu yg dok tggu kat dlm kat dlm keta..
pmpn yg kne rsuk tu kn ade dlm ketas mamat2 tdkn..so die ade la kat dpan keta laki tu..tbe2 bley plak pmpn kne rasuk ni kuar dr keta ngn sungguh menyeramkn..
MMG SUSPEN GLERRR..istri laki tu maunye xtkut..tbe2 bley plak pmpn kne rasuk tu menari2 tarian tradisional dpn2 die..tbe2 dh ade kat tepi tgkp keta istri laki tu..
men ketuk2 tgkap plak..blsh tau la..poyo plak aku ni...then istri laki tu bce la doa2 yg ptt..mule la bnde2 yg menakutkn..so korg ready la jge jntg korg drpd tekeluar ke..terjatuh ke...xske babak2 yg mcm tu!!jom g blik kat cte laki n mamat2 td..kn pmpn kne rasuk dh kuar kn..baru la dorg suem dtg blik kat keta...
tp laki tu tgk istri die dh xde dlm keta lg...tbe2 pmpn kne rasuk td tu menari plak kat dorg..amek ko..sume dh xseng duduk..
tbe2 lg..ade bnde jtuh dr ats..so start la plak next story..tu bru
pemulaan blum klimaks lg..huhu...next story plak pasal rafael aka pierre..die ni pelakon..awek die fathia...aku xingt
watak fathia ape nme die..fathia ank org kaye..aku pendekkn cte..rafael dpt twaran belakon dlm filem antu..so penerbit ke sape ntah soh rafael ni tgk cte antu so that rafael ni bley ase perasaan tkut..then rafael ni pn tgk la cte2 antu..tp die xase tkut lgsg..lg2 die ni bkn jenis yg pecye ngn bnde2 tu sume..byk dh care2 yg die gune tok dptkn mood tkut..drpd die tgk cte2 antu n then g kat ats bukt yg ade umh flat terbiar..tp mood tu still xdpt..die ase pape..
ble dh xdpt die try la cari cre len..then die amek keputusan utk
bkak hijab die utk smentara wktu je...keje gle btul ape yg die wat ni..tbe2 dlm kul 3 pg cmtu die dpt 1 msj from unknown..
dlm msj tu ade bgtau alamat org yg bley bka hijab org ni..so die pn g cari bomoh tu..
nme die mak itam lakonan
MAIMON MUTALIB..ckp pasal maimon mutalib ni..aku pggl die kak mon je..die ni jiran aku je pn..
baik orgnye..xde la betul2 sebelah umh tp sebaris ngn umh aku..die ade ank kembar
pggl hash n haji...
mse aku kecik2 dulu pna hampir dpt msuk iklan belakon ngn die...
die tnye ngn mk aku..then mk aku bg la die bw aku g studio..
aku x g sorg2 sis aku pn ikt skali mse tu..die mcm audition asenye..maybe dh xde org die pn pggl la kitrg..ingt lg mse tu aku n sis aku behimpit2 dlm keta die on the way nk g studio tu..sabor je..
ank die yg nme natasha pn ade skali..mse nk g bley tahan lg..
nk blik ke umh xley bla..pnat ya amat..aku plak dok ats ribe sis aku...yg sis aku ni dh xlarat die mcm tolak2 je aku ni haa...sadis je asenye ble kengn lalu mengusik pikiran...cewahh!!mse dh smpi kat studio
aku dpt jmpe umie aida mse die mude2 dlu..n jmpe mazlan pet pet..die usik kitrg...
hahaha...
mse audition tu director soh aku duduk..but im not sure sape director die..
mse kecik2 mne la knal...yg aku tau wat ape yg die soh..dh
duduk director ckp..

"adk wat ape yg abg soh ea.."

cmtu la ayt nye...mmg xingt la coz dh belas thn bnde ni.. aku pn ikt la..

"adk pndg kiri...depan...kanan..."

haa..cmtu la..aku ingt lg tu..hebat x??hahaha..then bemula la latihan lakonan..
training tok ajr aku belakon la tok iklan nii..yup!!aku belakon utk iklan..mse tu kak mon dukung aku kat blkg die..die soh wat2 gelak..senyum..ya Allah..
AKU MALU LAHHH!!mne la aku pna belakon sblm ni..tbe2 kne wat2 plak..aku tersengih je la yg mampu..
then umie aida msuk..smbil2 tu die ngh ikt tocang die..aku pggl tocang tu dandan..
coz xsume org tau..umie aida ckp ngn aku..

"jgn la malu2..."

wahhh!!die soh aku jgn malu2...mmg aku lg2 malu laaaa!!!(@.@)...heee..sis aku ni tgk je la aku wat adegan2 yg memalukn tu..konpom korg xtau aku blik kol bpe...
kitrg blik dlm kul 1 lbh..PAGI!!BKN PTG!!..
dh la nk skola...mse ni aku drjh lg..mne tau nk tdo lmbt2 ni..plg lmbt pn maybe dlm kul 11 lbh..dlm keta odw nk blik muke masg2 dh mcm muke toye...pnat tau x!!
sis aku oke la lg dpt sndr..aku ni dh la kne dok ats ribe die..kne tolak2 plak tu..xdpt sndar..mengantuk nk tdo lg...xdpt bygkn...tp aku dh tebyg pn..yg natasha ni bley plak die g kangkang bsr2 kaki die..mne la xsempit...atoyaii..then smpi la umh...upah yg kitrg dpt RM5...HAHAHAHAHAHAHAH...ase cm kelakar gler...HAHAHAHAHAHAH...tp mmg ptt pn dpt rm5 je coz aku mmg xpndi nk belakon pn..
so aku x dpt la msuk iklan tu...kaku la...kalah kayu...kecik2 mne la tau pape..aku bkn nye mia sara..aku izyan syamim..heheheh...tp aku juz plik..ape function sis aku ikt???hahahah
tp mmg pnat jd pelakon ni..nsb bek la aku xjd...ape jd ngn cte AL HIJAB aku ni???
terexcited plak cte zmn comel2 dlu..lalalalaa..xtau la korg cye ke x ngn cte aku ni...up to u..xde paksaan..hihihihi..
ble rafael jmpe mak itam die pn ckp yg die nk bka hijab..
tp mak itam dh warning awl2 supaya die xmenyesal nti...bnde ni bkn leh wat men2..tp rafael ni degil nk bkak..then mak itam ajk die g hutan kat blkg..kat ctu ade 1 dunia len means alm ghaib yg kite xkn nmpk ngn mate kasar..sblm dorg msuk dunia len nk tgk bnde2 tu sume kat ctu gak mk itam bkak hijab rafael..rafael tu bley plak ckp..

"xde pape pn mk itam..."

hahahhahaha..kat ctu mmg klakar..telebh brani plak..nk kne penampo...
finally rafael nmpk gak..
then mk itam nk tutp hijab die tp rafael lum puas lg..die nk tggu smpi esk pg bru die akn jmpe mk itam blik...mk itakm pesan kne tggung risiko..bnde ni bhye..tp rafael jnji die akn dtg..mk itam ckp knci hijab rafael juz ade pd die je...org len xbley tlg...so rafael blik.n sepnjg die blik ade la mcm2 bnde jd...drpd bnde2 yg klakar smpi la ke cte yg serm2...
nk tau tang mne yg klakar sle tgk sndri...hahahah..kjam gler aku ni..alaa..xsyok la nti aku cte kat korg..kn??kn??ye kn aje laaa...even c rafael ni ngh tdo antu2 stil kcu die dlm mimpi..nk sgt bkak hijab...terimalah ko ea rafael...rafael dh xtahan ngn bnde2 yg jd dlm 1 mlm...esk nye die g company nk tolak berlakon filem antu tu..after that die g umh mk itam..
ternganga bsar rafael...tpu je...die g umh mk itam...then plik coz ade org bce yasin n ade keranda jenazah...terkejut rafael...akhr cte nye rafael xdpt la nk tutup hijab die coz MAK ITAM JE YG BLEY TUTP BLIK...
so rafael tepkse lalui bnde2 ni seumo hdp...TAMAT...
dh abes tu dlm kul 4 cmtu...
kitrg g melantak KFC kat kmpleks PKNS...tgk la betapa karainye KFC ni..
aku juz nk wat teguran kat KFC ckit..aku ase KFC nye service teramat2 lah lmbab...bkn aku sorg je yg rsekn KFC sgt lmbab tp almost my friends said the same thing..
aku bley trime if xckup pekerja tp mse tgh serve customer sile cpt ckit..aku ade experience kje kat fast food ni bkn xde...n service kat tmpt fast food aku kje tu its better coz manager always push their crews to serve custoners quickly..tp aku tgk manager KFC cm rileks je sdgkn crew die dh karai..
aku bkn nk ckp manager die xwat kje...but i hope all managers will help their crews...tmbh2 lg ble crew xckup..bley diktekn byk dh KFC skrg ni service die lembab..
bkn kat PKNS shj..kat tmpt len pn same..PLEASE IMPROVE YOUR SERVICE..bkn utk memburukkan sape2 tp as customer i hav a right to complaint..=)..peace no war...=P..
kitrg klu xbegmbr xsah!!tp sbnrnye aku yg soh mkck shida ni join skali..ahahha..
sbr la shida kwn ko ni mmg gler gmbr..=P
oitt..melantak sorg2 je ke??
aku nye mane??ko kebas aku nye senyp2 je ea...heeee...shida ampun kn aku!!!aku xbeslh dlm ini hal!!!dh menghabskn dwet yg dh ternyata kering ni kitrg blik....
so my opinion on AL HIJAB aku bg 3 1/2 bntg....
cte die bley dikatekn bez la..ade unsur suspen..kelakar..tp lakonan fathia nmpk cm kaku ckit..little bit like a kid sometime..alahai..xske...tp pndgn org len kn..bkn same..
jln cte AL HIJAB ni sbnrnye lbh kurg cm cte2 sblm ni..
coz akhr skali aku dh dpt agk ble rafael nk tggh drpd hijab die d tutup tp last2 mk itam meninggal..so xdpt la nk tutup hijab die..cmtu la yg aku ase...huhuh....mcm pengkritik filem plak aku ni...heee...bkn slalu kn...=P..
hah..dh abes dh..korg bley g men2 ea..salam..=)..jmpe lg nti...insyaAllah..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...