Tuesday, November 1, 2011

lahirnye aku..eksiden moto 1 kenangan..

Assalamualaikum...
jmpe lg para2 blogger sekalian..
xyah nk skema sgt la kn...=P..bkn slalu jd kte ptt selalu kn demi meng"improve"kn bhse melayu kte yg tlh lme kte gunekn...ooppss!!ayt apekah ini...nk improve tp still gne bhse rojak...deyy!!padayappa!!blm pape lg dh terbentang luas kek di depan mata...jap!!asal tbe2 aku tersengih sorg2 ni??
ok ini bahaya!!amaran!!amaran!!jauhi org yg bernama izyan syamim...(smbil berbunyi nye siren ambulance)...shut up la mim..tbe2 berangan hdp ni mcm cte novel plak..hehehe..
lari topik!!4 words!!HAPPY BEFDAY TO ME!!!...heeeee....ALHAMDULILLAH AKU BERSYUKUR ALLAH MASIH BG NYAWA KAT AKU..TQ ALLAH..TUHAN KU YANG MAHA AGUNG DAN MAHA BESAR.....=)..
tnpa izin Nya aku xkn hdp smpi skrg..nikmat kebsrn yg Dia dh bg kat aku..ALHAMDULILLAH....now!!ape yg eksiden ape yg moto ni??
yes!!aku pna eksiden moto...klu sis aku byk eksiden keta..hehhe..tp jauhkn la mne yg xbaik kn...
which is bnde ni jd pd thn 2009 on 1st November..yeah!!on my befday!!..
biase la kte mnanusia ni kn xtau ape nk jd..
but sometime Allah bg kte instinct maybe ade something happen...aku kje 30hb 10 la krenye..cm xcye je bnde ni jd hampir 2 thn...aku septtnye dh bley blik dlm kul 10 or 11 mlm..tp aku tlg2 crew2 lain..dorg kje smpi overnight so dh abes tlg2 tu aku lepak2 la kat blik crew yg sememang nye kecik...lepak smbil bace paper...aku sorg je kat situ...then..

"tet..tet..tet.."

menandakan msuk nye mesej..cewahh!!=P..
pn emk or incik abh yg msj aku pn dh xingt...tnye...

"ble nk blik.."

"jap lg blik...jap je.."

"cpt ckit blik...dh kul bpe ni.."

"yela..."

gubahan dialog tlh diubh sma sekali..2 thn lpas beb xkn aku smpn lg kot msj tu...heeee..
maka dh abes belek2 paper mse utk blik dlm kul 11.55 or 11.50 cmtu la..
amek beg..trun bwh..time to go home babeh!!..xde sorg pn tau befday aku kul 12 tepat nti..
yelaaa..aku bkn artis pn..hnye manusia yg bernama Izyan Syamim..
tp bersyukur la coz aku bkn artis..
ingt bez sgt ke jd artis ni.??xbez..cye la ckp aku...klu bley sume org nk tau pasal dorg..xde privacy..
mmg dwet masyuk..tp klu kne tang "kepopularan"nye la..klu femes byk la dpt klu xde org nk bg job x ke nangis dwet xmsuk..
tu yg slalunye artis akn wat bisnes tok tampung dorg..
sedih tau jd artis ni..klu yg kaye tu len cte la..
dwet xmasyuk pn ade org len support..sometime ade yg pandai beljr tggi tp jd artis atleast ade la peljrnnye..tp syg la xgne pd jln nye..terpulg la yek..ape dh jauh beno ko melalut ni..nk cte pasal eksiden..tp terbabas smpi ke cte artis plak..apedehal..maap..maap...
ok..ok..continue....dh ckp bubbye sume kat crew2..turun la g amek moto kat basement..
mmg seram ble turun ctu sorg2..
maunye x seramm..dh la aku turun sorg2 lpas tu sunyi semcm n lampu pn ckit..seram tau x..
nk ajk org teman segan plak nk mtk teman..
redah je la..
smpi je kat bwh..cpt2 cari moto..seyes aku bnci ngn padlock tu..mse tu la ssh sgt nk bka..
mmg sengaje la ko..
aku pn sbnrnye dh xsdap ati dh..
rse len mcm je....keliling mne ade sape2..yg ade keta2 dan moto2 je lah..aku ase dh tepat kul 12 pg..korg tau2 je la wktu cmtu..mse "makhluk" Allah plak nk kuar jln2..cpt2 start..smbil bce la ayt kursi..
tp...tp...tp..
aku ase cm ade something yg menghalang aku utk bce ayt kursi tu..aku xdpt nk bce habis..aku bce berulg2 kali tp terputus..
seyes xtau npe..
bertmbh2 xsdap ati la jdnye..then press cpt2 kuar dr basement..
kuar je...n bw la cm biase xkn terbg plak..

"tik tok..tik tok..tik tok..tik tok..."

jam berdetik..klu xberdetik tu sile la gnti bateri baru..
tu pun nk kne suruh ke haa...??ter emo plak..=P...mate terbuka...tp kabur..dan malap...

"knp ni??knp ni...???"

"xde ape..xde ape..adk relax...no ayh ade??"

"ade...knp ni..??knp ni...??"

"hp adk mne??"

"dlm beg...ape yg jd ni.."

aku ase cm klakar je dialog ni..hahahha..xley bla..x!!aku xsyok sndri ea..

"adk accident...adk relax k..."

then akak tu bka pin tdg aku so that i get d oxygen...bru la aku sdr yg aku dh eksiden..
tp seyes aku rse mcm ape yg jd sume mimpi...
aku sdar perlahan2..actually ade akk ni ngn husband die kot....nmpk mude..xtau la btul ke x coz aku pn cm mamai lg....aku xtau ape yg jd..mmg xtau pape..tau2 aku dh duduk kat tepi divider
kat dpn Mcd PKNS tmpt aku kje..kat dpn Mcd tu ade la tmpt teksi..
nk tau bebeno g sndri kat PKNS nun..aku nk kate nangis tu xla sgt tp merengek tu ade la...next!!dorg dh dpt no phone incik abh trus husband die kol n ckp la sume pe yg jd..yg aku dgr mse tu...

"mmg sye yg slh..sye xtgk belakang mse bka pntu td..."

yg len aku dh xingt..
nsib bek la die yg slh..buatnye aku yg slh habis lesen aku kne gantung nti...parah jd nye...xdpt la aku aku nk merempit aku g kje..heheheh...maap..sye bkn mat atau minah rempit ok...sye bdk baik..=P..aku pn ade lesen L je pn..bru bpe bln dpt...
then dlm bpe min parents aku dtg..
ntah ape yg dorg ckp mmg aku xingt beb..sorry la beb..heeee..tp dgr sayup2 suare manusia tu ade la..ade pkck teksi tu nmpk ape yg jd..die kate mmg abg tu yg slh..drpd td aku xckp ea ape yg slhnye ea??
sronok sgt potpet smpi lpe nk ckp ape yg jd..
actually abg tu buka pintu keta xtgk blkg...tbe2 time tu aku plak lalu..sekali terlanggar!!!
abg tu cte la kot ape yg jd kat parents aku..dorg kate aku tergolek2 smpi ke tgh jln...
haa...ni la yg sempat aku mintak kat mr. google..tmpt aku tergolek2 cm dlm cte hindustan...nsb baik Allah x izinkan ade keta lain lalu kat ctu...n Allah x tarik nyawa aku lg..
klu x aku x sempat hdup smpi skrg ni...nsb baik gak ade saksi yg nmpak ape yg jd...aku ase bnde ni jd pun maybe ade bnde ikut aku dkat basement..
maybe salah satunye la...aku xtau la cmne husband and wife tu angkat aku ke tepi jln..dh la gemuk..hahhaahha..
boleh lagi ko nk ketawakan....sabor je la...opintu keta dorg mmg truk gak la...ase nye smpi xbley nk tutup..xtau la btul ke x..motor incik abh mmg pecah2..ALHAMDULILLAH aku pakai helmet...klu x msti dh hilg kepala aku...helmet punye penutup kat bhgn tepi retak..aku xtau pe bnde nme die..viser??wiser???whateverrrr..!!=P...actually gmbr motor tu ade dulu...aritu ade gak aku try cari kat laptop lme...ntah mne
pergi pun aku xtau..org2 yg ade kat situ pak cik teksi,abg padli n kak as manager Mcd,husband and wife n family aku.....
abg Padli terkejut gak yg accident tu aku..
pas depa discuss2 aku g hospital DEMC (Darul Ehsan Medical Centre) kat
seksyen 9..nk cari tmpt lain mmg dh tutup la kan...
tulg selengka ke selangka ape ntah skit..so doktor tu gerak2 kan..mmg skit sgt2...so terpakse buat x-ray...bnde yg plg aku xske buat x-ray la...nyampah..nk kena tegakkan badan la..lepas tu
senget plak..mcm2 hal la!!..
dh tau aku sakit bley lg nk suruh wat mcm2..
aku xla slhkan nurse tu tp nk kne btul2 kn bdn tu yg aku xske..
buat x-ray ni pn coz nk tau ade tulg patah or x...tkut tau x..
buatnye ade tulg patah nk buat keje or bergerak mmg ssh...
ALHAMDULILLAH...resultnye xde tulg yg patah..juz terseliuh..xyah la aku kne stay kat hospital..seumur hdp aku lum pna lg la merasa duduk hospital..klu bley elakkan la..mmg la dpt jmpe doktor2 hensem n muda tp leceh la..=P..
aku juz kne pakai anduh so that tgn aku bley rehat...xley byk bergerak..aku dh terselamat drpd tulg patah dh 2 kali..1st eksiden motor..yg 2nd
mse g Pahang dlm entry ni...TAMAN NEGARA,PAHANG tu..
selama seminggu aku cuti kje...tp ade alkisahnye..mls nk cte...slh aku gak xbgtau kat manager..BIARLAH RAHSIA...ok!!xperlu ingatlah!!
aku juz terkilan la coz husband n wife ni xde nk tlg pape pun or byr utk motor incik abh..dorg xde pn contact...family aku bkn jenis yg ske meminta..xkn la
kte plak nk mtk2 kat org..
klu org tu dh tau slh septtnye die ptt tau ape yg perlu dibuat..kitrg xde buat police report coz pd incik abh hrap yg bnde ni habis kat cni je la....bnde dh jd...
xpe la..
tp tup tup thn 2010 aku dh sem 1 kat UITM..dpt surat saman ats kes accident ni even bkn slh aku..
i admit yg nk wat police report bkn bnde yg bez...SGT MELECEHKAN!!..nk cte ape yg jd kat polis..ARGGH!!mls gler...
maybe husband n wife tu wat police report coz nk claim insurans keta dorg...parents aku la yg ckp..so terpaksa la aku blik shah alam tok settle kn bnde ni..klu x aku kne byr bpe ratus ntah ats bnde yg bkn slh aku...
dh la kat u ade aktiviti wajib kne pergi..klu x g xdpt kolej la aku jwb nye next sem...mse accident ni jd incik abh ade ckp yg die xsdap ati sgt...tgk2 mmg btul jd...
then slame ni puan emak juz belanja makan ble befday ank2..tp aritu mak belikan hadiah..sian puan emk..mase die belikan hadiah time tu la aku accident..xdpt aku nk bkak hadiah tu mse aritu gak..dlm keadaan sakit mmg xnk wat pape..=P..
bpe ari lpas tu baru buka hadiah..rupenye dpt teddy bear yg sgt2 comel..
aku bw teddy bear ni kat u..hehe..tiap2 ari aku peluk die..malu la sye...=P..hope lpas ni xde la pape yg teruk jd lg..
so hati2 la ye..

moral of d story :

  • klu dh abes keje tu xyah la mengade2..menggatal2 nk duduk lepak lg...siap nk bace paper sume...lg2 waktu yg xptut cm aku kne ni...dh abes keje trus blik!!!paham??!!!
  • parents dh suruh blik cpt2 la balik..jgn nk bg alasan yg merapek...
  • buat la police report secpt yg mungkin before duit terbang melayang...lg2 klu bkn slh kte...
  • nk kuar rumah or blik umh bce la ayt kursi or ayt2 yg mne tau xkre d mne jua anda berada..ALLAH SENTIASA MELINDUNGI HAMBA2 NYA YG LEMAH...=)
adius amigos...




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...