Friday, December 16, 2011

Bkn nk menunjuk..Juz excited terlebih...

Assalamualaikum...

hai hai peeps...!!heeee..
tjuk entry xley bla kan..
maap!!blog ni xde gaduh2 punye celite..as usual dh lme xupdate new entry..sorry guys not in the right mood..MALAS...
tu la mslh kebykn blogger...kdg2 niat dh ade nk update tp byk godaan dan hlgn lain yg dtg bertimpa2..=P..
apekah ayt itu??
byk bnde yg aku nk update tp my blog not too up-to-date..sume bergantung pada hati dan perasaan aku..=P..guys i wanna ask u something..but i know no one care..im just ordinary blogger..nothing special..juz  need ur opinion...SHOULD I CHANGE MY BLOG NAME???i wanna change it to SUKA-SUKI KEHIDUPAN or maybe WARNA-WARNI KEHIDUPAN...
how??but i love more on suka-suki kehidupan..i try to find any names that more sempoi2..
aku nye blog ni xde la serius bebeno..1st name yg pna aku pakai "ini cerita saya"..but i felt it sounds too childish..then i change to "berlakunya suatu kisah"..look serious plak kan??
next entry aku bgtau la ea..hrp sgt if klu korg yg tlg pilihkn..ssh sbnrnye aku nk cari name utk blog kesygn ni..doesnt mean that my blog ni xde fix image...i've my own blog image..dh lme sgt aku cari nme yg suit..aku ni slalu sgt lari tjuk lah!!belasah karang...!!grrr..!!
aku ni ade je asgmt yg kne wat need to submit on 22/12/2011..khamis depan je pun..
dh la kne wat essay bley relax lg..TERBAIKLAHH KAMOOO!!!
mlm ni start oke???!!!janji???
eerrrr.......aku mmg excited utk entry ni coz AKU DH DPT LESEN PENUH!!!
HAHAHAH...jgn lupe diri plak dh dpt full license...berlakunye pd zaman penjajahan..
nonsense semata2..aku ske gler ngn lagu california king bed by rihanna ni..muzik die really awesome!!
but little bit musykil why the song name ade plak word "bed"???-.-'..
nk kte lyric die ade yg xelok xtau la..hrapnye xla..omputeh ni slalunye semua lagu nk ade mksud tersurati dan terisrat coz nk sesatkan org Islam..ye dak??
 ko nye dh mcm karangan BM tau x??mse exam xde plak nk fikir panjang2..
ssh sgt nk dpt idea..klu bley nk perah2 otak mcm perah kain...=P..teringat plak zaman UPSR,PMR dan SPM..bdk SPM bru hbs exam kn??Syamim..sdh2 le tu nk teringt teringat plak..klu asyik teringt je smpi ble nk hbs entry ni..heheheeh...aku nye lesen sbnrnye dh tamat pn mse 5/11 bln lpas..bru skrg je nk story2..
blm daftar msuk pn lagi..ntah npe mls sgt nk update padahal ade je wifi kat umah nun...
nsb baik la mse aku g segamat lesen lum expired bley la drive...xsbr nk dpt lesen penuh..hehehe..
then aku g JPJ ngn incik abh kesygn on 8/11..incik abh dh pesan awl2 cpt bgn nti rmi org..
tp mslh ank die ni...errr..err..xperlu mention kot..hahhaha...n aku pn xsure npe incik abh aku cuti aritu...mmg la sbb teman aku g JPJ tp cm ade cuti umum la..JPJ buka ke cuti umum???
xkn??kn??kn??
disbbkan aku dtg kul 12 lbh hambek ko!!!ade 69 org ko kne tggu...bru la turn aku..ish...ish..ishh..
haaa..tgk la...no kat ats tu..sian incik abh smpi tertido2 die dok menunggu..
mmg bsr pengorbanan incik abh wlpn sometime die xsbr...hehehe..die xsbr dlm certain thing but he's really patient father with his children..mmg die sgt2 sbr...
die byk mengalah mcm2 bnde...HE IS THE BEST FATHER I EVER HAD!!!syg abh ngn mak!!=)..
aku pn ngh boring mse tu..nsib bek la ade teman peneman handphone yg mmg bez...ade la game yg bley dimainkan oleh jari2 ku ini..=P..ase cm nk blik je time ni...nsb baik incik abh xberdengkur..hehehe..
dok tgu tgu..finally!!name aku disebut2..dusta belaka!!no aku pun tertera n di panggil..
aku plg xske g tmpt yg ade no gilrn ni..bkn sbb menyusahkan tp sbb kne tggu..
padahal x sdar diri yg ko dh lmbt ko kte xsuke la ea..lpas tu g kat kaunter 9 rasenye..abh sponsor duit..hahaha..aku xbekerja lg..nk wat cmne kn...=P
bg lesen P n gmbr then akk tu dh siap2 leminate...SIAP!!
gler cpt..dlm mse 10 min je..aku ingt lme nk buatnye..dgn pnuh keterujaan nk tgk lesen penuh yg baru...
mak aiii...nk tggu punye lame..sbb tu la incik abh suruh g awal...
maka jd la lesen yg tertera kat atas tu..hehe..serius aku xske gmbr yg 2 lesen bhgn ats tu..muke mcm nk kne penampo je..aku geram org yg ambil gambar ni..nape la gmbar aku mendongak..muke dah la tembam..knpp???!!photographer  yg ptt jwb soalan ni..
plik ea aku nye lesen byk sgt...lesen P ade 2 coz 1st P tu juz ade lesen keta je...yg lesen motor terpakse tangguhkan coz aku kne accident motor dulu tu...puan emak kate xyah ambil lesen motor tp xkan la xambil dh byr utk dua2..duit tu..aku ckp xbley..syg..kne ambil jgak..mmg xla nk biar duit melayang n org lesen tu ambil seng2 je..for the 1st time..mse test JPJ utk parking, bukit n 3 penjuru ALHAMDULILLAH lpas..tp ble test jlnraya fail tau x...mmg sgt2 sdh..lg2 aku dpt JPJ pompuan..
mmg xbez..muke nk ketat je..garang plak 2..die mrh2 aku...awk ni bhye lah,mne bley mcm tu...kot iye pun xyah la nak marah2..ckp elok2 xbley ke...panas beb...
then terpakse ambil kali kedua..
jln raye je la...ALHAMDULILLAH lpas...dpt JPJ laki mmg sempoi..dorg relax je..die siap pasg radio lg..aku bkn puji sbb die ensem ke ape..aku xtgk pn muke die..n xknal..mmg la aku xknal..ble mse plakkan knalnye..
die mmg relax la seng cte..so aku pun drive relax gak la..menyesal gak la coz septtnye aku ambil lesen moto dlu..coz klu ambil motor dulu tarikh exp die akan sme dgn moto..tp klu kereta kne ikut tarikh yg baru ambil..klu motor date baru klu keta date baru...fhm??
xfhm tnye la sape2 yg paham..hehhehehe..aku ngntuk la nk..nite peeps!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...