Friday, July 27, 2012

Have been TERMINATED!!

Assalamualaikum...

ye!!ye!!almost 2 month i didnt update my lovey dovey blog..maapkn sye krn slme 2 bln tu tiada mood ke arah blog..n mse cti sem pn hnye menternak lemak di rumah..ALHAMDULILLAH...aku sdg mnjd senior yg baik..setakat ni ok la xde yg complain lg.heee..ko mne tau xde org complain...memandai je xabis2..tgk sbb dh lme sgt xupdate mule la mcm2 nk bebel kat cni...ssh la mcm ni...apekn dye kat cni je yg aku dpt bebel..klu xkat cni kwn2 si mkck shidot n si ruqruq ru je la yg dgr aku bebel..actually ade la dlm 2 post aku tgglkn dlm draft sbb diselubungi rse malas tahap xtau lah..whatever..

aku dh pn msuk thn terakhir dan jge sem terakhir..dan aku xtau ape yg akn jd lps ni..mgkin smbg deg dan mgkin tdk..mcm biase la kte rncg tp ALLAH itu lg tahu drpd kte sndri..ape yg plg aku tkt aku dpt deg kat tmpt yg jauh..aku mmg xnk..YA ALLAH JAUHKANLAH..lg sekali aku melalut..wei ape yg dh terminated ni??sile jwb cik mim..utk mengetahui lbh lanjut sile cri perbezaan antara 2 gmbr tersebut..jom..jom..jom..xpe arini aku wat entry pndek punye..XBEK TIPU2 BLN POSE NI...



success or fail???adakah anda memahami??klu xfhm xtau la nk ckp pe..yg slow learner cm aku xpe..bley dimaafkan tp jgn smpi xfhm k..guro2..alololo..tomey2 ye..stop!!SAYONARA MAXIS BROADBAND..sbbnyerrr...sgt membantutkn aku utk wat kje tnpa brodbnd..padahal nk online..poyolah cik mim..cte nye bemula apabila pkck maxis bb ni wat hal plak..die dh connected n kaler LED die mmg biru cair..haa..tu dh cntik dh..ble dh biru cair tu bemakne akn laju la kn..tp xbley nk surf pape pun even kaler die biru cair..bnde ni jd hmpir 2 mggu gak la..n smpi la skrg ni haa..

and before ni xpna la jd seteruk ni..bnde ni bkn jd kat aku sorg tp sume kwn aku yg pakai maxis bb..temasuk la rumate aku..aku pna try kol center tp temporary not available..then rumate aku dh g maxs tu tp bkn centre die laa..die seboleh2nye menidakkan sesuatu yg telah nyata dan terbukti..kate dh over limit lah ape lah...bla..bla..bla..dan blaaaaaa...klu over limit xkn la kami2 sume ni xbley pakai..n die soh rumate aku tu g maxis centre..tp aku rse even dorg bkn centre aku rse dorg ade responsibility utk tnye kn pd maxs centre tu terus..xslhkn n aku rse itu pn kje dorg gak and lebih mudah kalau dorg terus communicate dgn centre..then bru la customer akn jd cmni...(^_^)...xteringin ke nk tgk muke ktrg cmtu..heee..tp biase la..kte anggap je la manusia mmg ade kekurangan..sme la jugak org yg tgh taip ni..

then dlm seminggu lbh kitrg tggu bru la bley gune blik...bru nk sodap2 berlaman sosial dlm 2 3 ari jd blik bnde yg sme..and semggu lg tebuang..aku wat keputusan utk membunuh...emmm..mcm kasar sgt je bunyi nye..emm..ape ea pekataan yg sesuai??hahh!!!aku cabut nyawa die lah..haa..boleh2..=P..so aku decide nk gune P1 bb plak..aku hope xde mslh cmni lg..jgn smpi aku jd anti bb plak lps ni sdh...aku sbnrnye bkn jenis suke tukar2 something yg aku dh lame gune..kire mcm kisah maxis bb ni la..aku syg sbnrnye...if kwn2 aku tnye aku nk bli bb mane aku msti promote maxis bb..tp aku dh fedup klu bnde yg sme jd blik..mslhnye lme sgt dorg amek tndakan utk betulkan ape yg ptt..cstomer dh complain tp xde pun yg try nk improve service..

so ape yg aku dpt katekan ialah..wooo...skema sungguh!!aku ade perutusan terakhir utk kau wahai maxis bb yg ku kasihi..dgrkn lah..

"WAHAI MAXIS BB YG AKU SAYANGI SEPENUH JIWA DAN RAGA..APE YG AKU LAKUKAN SUME NI UTK KEBAIKAN KAU..AKU XMAMPU MELIHAT NYAWA KAU DIREMBAT..KEJAP HIDUP KEJAP MATI DAN KEJAP SEMPUT..JLN TERBAIK BIAR AKU CABUT NYAWA KAU TERUS..XPAYAH LG DAH KAU NK MERASA SAAT2 HIDUP DAN MATI MENGEJUT...ITULAH BUKTI AKU SYG KAT KAU..AKU NK UCAPKAN TRILLION TRIME KASIH KAT KAU KRN HAMPIR 2 THN LBH KAU BERJASA KPD AKU UTK MEMENUHI KEPERLUAN DAN KEHENDAK KU..JASA MU TETAP KU KENANG!!BERSEMADILAH KAU DI DUNIA YG AKU SNDIRI XTAU KAT MANE ASAL KAU..OK BYE!!"

"HAI AWK..SLMT BEKENALAN P1 BB!!"..

~tamat~


Wednesday, April 4, 2012

Further or Not??

Assalamualaikum...

oit..oit...heee..please guys dont be mad!!so so sorry coz itz too long not updating new entry..
same statement..ooo..shut up...
since when u learn that "shut up" huh??!!well..since update this entry laa..aiyak!!=P..IM IN DILEMMA!!love triangle???with who???when??please syamim please dont be over act..pleaseeeee..im begging u..hey..im just typing oke...nor either talking or speaking...same meaning!!talking to myself...who else i wanna talk to??everyone is entertain with their dreams right now..me??forever alone..hahaha..lari topik la ko..the thing is...errr..errmmmm...aaahhhh....

"SHOULD I FURTHER MY STUDIES IN DEGREE OR NOT??"

can u answer for me??i wanna asking u 1 more question...

"IT IS NEEDS OR REQUIREMENTS????"

certain people think they must further in degree bcoz they have too, maybe someone forcing or maybe they love it..perhaps for the future and perhaps for suke-suke...what im saying??ignore it!!most people out there further coz looking for a high salaries..i didnt say all..i said MOST...
n bla bla blaaa...i knew we shouldnt stop when it was about getting knowledge that assist us to become a better person someday....bak kate pepatah 

"belajar biarlah sampai ke negara China"

am i correct??assume it as correct ok??heee...why China??not Malaysia??yeahhh..cant be denied Chinese people always far ahead....im at home for 3 days actually n have finish for part 5...my best friend mkck shida have finish her diploma in banking n start to apply jobs..gud luck dear..she had applied for her degree program in islamic banking n human resource i think..so what about me??just wait n see the result that can make me kill...anything could happen to my result..~.~..worrying!!please result..dont stop my heart..i dont wanna get heart attack..

hey talk about my dilemma..not the other topic oke..before this i've met this auntie at KLSentral n have conversation about degree in library science in my previous entry n now i didnt know what should i choose..either library science or mass comm in publishing..or maybe just apply for a jobs after my final sem in diploma of information management..please dont be confused my diploma with information technology because we are totally different..information management only basic of the IT...my parents didnt force me to further my studies..they thought maybe its good for me looking for a jobs after diploma bcoz im the last child which dont have heavy responsibility..my mom said..

"kamu kne keje cpt2 sbb kamu ni byk pakai duit.."

hahhaha..so silly!!!
in previous i thought i will choose library science but sejak kebelakangan ni i thought i wanna choose publishing..the reasons??

"I LOVE ART...N LOVE IN DESIGNING MAGAZINE OR BOOKS!!"

 this is my assignment in part 5 for electronic publishing subject..we are required to make a newsletter about anything..randomly..n my lecturer pn hazila really sporting with us..i like her subject..
 the other assignment to make a poster..i knew this poster isn't good enough to be proud right??lot of things i  had learned from this subject..i hope i can improve my skills in using photoshop, illustrator n indesign..this poster i think the color its too dark n something wrong..both of the assignment is for individual assignments...
 i've asked someone that got an experiences in mass comm publishing..i add her as friend..i asked her about her studies on that program n it sounds interesting..too many question i asked her..seriously..n she older than me n really kind n friendly person..her name is nadia alias n now she working as graphic designer at cosmetic product company..while further master in media..you can visit her work blog where she publish her work in the entry..i very very thanks to her even she is a busy person she still reply my pm..plus i had sent a picture of my final project that done by me n other members.. the theme is to make a newsletter 
also n we has chosen about air asia magazine..

but i'd showed her my part only....hehehe...she said i got a "mata seni"..i didnt know either she only wanna care about my feelings or what but thanks for the compliment nadia..i really appreciate it with flying colors u know!!hahaha...oh god!!nadia have explained to me about the subjects in the program deeply..she told they need to make a magazines 100 pages or something..writing..designing magazines layout..that inspired me too!!she gave some advice too..she also said in the interview session i should bring my work n show to the interviewer..

start from this electronic subject i realized that should i take graphic design if i love to make it..hummm..i dont have any decision yet..anyone could tell me??anyone??anyone??both list of my chosen program got their own risks ...because for library science i just going through n follow the flow..the risks is it is good or not when you are just followed the flow???n for the mass comm publishing was my interest which have a risks to compete by others IPTA or IPTS,need a lot of money..besides, it takes 3 years to complete my degree...u know....when we change the courses we must start from the 1st sem..if not, only 2 to 2 and a half years to finish our degree...if 3 years i thought its too long..what always keep in my mind is if 3 years how long i need a time for a job..on my age of 25 maybe i can start to find a job...too old lahhhh!!!HELPPPP MEEEEE!!!!

Tuesday, March 6, 2012

Aku penat...Gua Tempurung

Assalamualaikum...

hai guys!!this entry mmg dh lame sgt aku wat pekasam...letk dlm draft..
nk update tp xberupdate2..hehehe..
alaa..xde org ksh pun ko update ke x...xpela..aku pasrah..."redha tu ikhlas..pasrah tu menyerah..."
bak kte OMBAK RINDU...apedehal ombak rindu...ctenye cm x logik je aku rse...tergelak2 aku tgk..hahahha..seyes pelik klu ade yg menangis tgk cte tu...maap..terjujur di ctu..=P..
cte ni kre mcm cte lagenda budak setan gak la..berangan2..bergumbira2 kat tepi pantai..tersengih2 menandakan happy yg x terhingga..adoyai..ingt realiti mcm 2 ke??
ape yg emo sgt ni....the real topic is aku ade g gua tempurung kelapa..means gua tempurung kat Gopeng, Perak yg mmg la dekat ngn kampung aku kat ipoh nun...
alaa..gua ni bley nmpk kat highway tu..cntik dan tersergam indah je..Subhanallah...=)..
mcm gmbr yg kat ats ni  la klu tgk sr highway..maybe amek mse dlm 30-45 min from ipoh,ipoh,ipoh mali..ipoh mali..=P..
as usual la aku g ngn sepupu2...ade balong,epi,azim,abg farid,asyraf n pompuan aku n ila jela..sepatutnye pikah n afiq ikut..tp xtau la npe x jd..ayah chik n mkck xbg g kot..sis aku xikut plak coz mse tu die lum blik lg..ade kat melaka..kitrg g cni mse ari sabtu bln 11 2011 sebelum hari raya aidiladha...
xley bla kn??hahaha..rsenye ni plan incik balong..die tu mmg ske pilih date pelik2..puan emk bising gak la kan..huhu..
u can choose tour yg mne korg nk...korg bley tgk kat gmbr ats tu haa..xyah nk dongak sgt la yek..
drpd tour yg biasa2 hingga la tour yg palinggggg mencabar...
disbbkn  kami2 ni hebak2 belaka maka telah memilih the grand tour...nk tau ke mencabar ke x mencabar rajin la membaca blog yg ternyata bosan ni..before korg nk msuk tlg prepare brg2 tersebut :

  • torch light - utk ketuk2 batu kat dlm tu supaya xkena kepala kome
  • kasut sport - supaya kaki xmerekah
  • gam gajah - utk tampal tapak kasut yg tercabut (tergelak aku ble ingt blik kasut ila..hakhakhak..!!)
  • unwaterproof camera - utk jahanamkn kamera kome
aku sarankan xyah la bw kamera lg2 DSLR yg besar gedabak tu..xpasal2 nti kome menangis xberlagu..maybe yg dpt tgkap gmbr tu pki waterproof camera...xyah la riso klu kne air sekali pun..even korg rse korg bw kamera then angkat tggi2 pun xyah bw lagi baiklah...seng cte..mmg korg xkn dpt lari drpd basah..

utk bln tu byk berlaku nye hujan turun...wei!!ko pakai ayt ape ni hah??!!
maap..maap..means mse tu musim hujan..jgn jauh menyimpang ea..so kitrg kne msuk dr kwsn air ke kawsn kering..kwsn air tu drpd bwh la...drpd kwsn sungai dlm gua ni..ade paham??kwsn kering kne naik tangga yg tggi terjankau tu haa..gmbr ats tu adalah rupe2 batu yg ada dlm sne..
ayt cam skema je..=.='..make sure your head ada pada paras yg septtnye k??=P
utk permulaan msuk still bley berdiri lg...
and then dh smpi suku gua korg dh start kne jln mcm itik gembo2...aye kedek2 bilo tembok..owwhh..mmg xde kne mengena..sekali sekali kome dengor aku nyanyi idok salahnye..=p...mcm lah mamat2 tu..gmbr2 drpd atok google...abg aku nk bw msuk DSLR die tp mmg bernasib baiklah coz xbw..mcm ni korg nk bw kamera???lupekan je la niat murni korg tu..
haaa...moh cni moh..moh tgk kat manusia2 ni..dh smpi tgh2 korg kne merangkak mcm buaye..torch light korg yg xwaterproof tu mmg akn msuk air..tp Alhamdulillah torch light everyday incik abh tu selamat lg la even dh msuk air..hehehe..bak kte abg tour guide tu..

"torch light ni boley tp bley bela ikan la nti.."

barulah aku paham ape maksud tersirat abg tu..if klu xbw torch light ade jual kat kedai kat gua tempurung tu..kecik je kedai nye pun..torch light nye pun kecik la..dlm2 something..better korg pki torch light yg letk kat kepala tu..xyah la tgn korg dok kne pegang bnde alah tu..seng kome nk merangkak2..ye dok??
kitrg masuk dlm secara berkumpulan...dlm group maybe dlm 20 ke bwh yg akn msuk and dijaga sorg tour guide...truk x korg rse??aku rse sgt lah truk ye..korg bygkn sorg tour guide nk kne jage keselamatan lbh kurg 15 org utk mse 3 jam 30 min???korg ingt dlm ni semata2 merangkak2???TIDAK SAMA SEKALI!!..apesal ayat aku skema giler ni??-.-'..so kitrg dpt group dgn org cine...dorg baik2..=D..
ade amoi ni la yg amek gmbr kitrg gune kamera die..kamera digital waterproof letewww..dgr kate cine tu bley email kan gmbr2 kitrg kat abg farid..tp xtau la dh emailkn ke belum..
abg farid xckp pape..
dgn jln tanpa berliku aku amek la gambr2 ni dekat atok google..hehehehehe...lps dh merangkak..dugaan yg mmg amatlah berat bakal dihadapi utk org yg gemok mcm aku ni..lpas dh basah2 kne plak panjat2 batu yg mmg lah tggi dan besar..aku la org yg paling teruk nak naik..sedihnye lah sye..=.='
yg len sume seng je nak naik..ape yg aku nk bgtau please take note ok!!
mse nk panjat tu mmg xde tali keselamatan atau tempat korg nak bergayut..mmg kalau ajal aku dah sampai mmg aku dh x hidup lg..ade 2 tempat yg kitrg kne panjat...pihak gua tempurung septtnye lebih alert ttg keselamatan pelancong2 yang datang utk grand tour ni..
bile baju dah basah mase nak daki batu2 kat situ bahaya sgt2..LICIN!!!MENCIK TAU!!XKAN AMEK LG DAH GRAND TOUR!!
dlm keadaan terpkse terpksa la berpaut pd mreka2...smpi ade mse tu aku tergelincir n hampir msuk ke lubang maut...TAKUT TAU X!!aku rse cm malu gle...abg farid pesan..

"mim tgk org nye step ikut je...boley punye..."

abg farid time kasih dgn kate2 semangat tu..heeeee...abg aku msti xske aku ikut sbb byk songeh pastu merengek...die mne la ske bnde2 cmtu..aku bising bkn sbb aku ske2 nk bisg...tp aku tkut nk pnjat bnde tu..bahaya...xde tmpt nk berpaut..nk harap incik balong badan die keding...klu die yg pegang aku die yg patah riuk nanti sbb kegemukan yg melanda diriku ni...aku pun rase x yakin je..huhu..
aku bkn salahkan incik balong tapi diri sendiri yg amat "kurus"...
ALHAMDULILLAH AKU LPAS HALANGAN KEDUA NI....AKU INGT MATI JE MSE TU...T.T..amalan pn lum ckup lg..diri ni byk kekhilafannya..
ble sume dah sampai kat atas...abg tour guide tu sampi ckp kat aku..

"awk org pertama yg paling comot dan comey  sye pernah jumpa..."

malu di ctu!!T_T...mse g TAMAN NEGARA PAHANG tu...tgn aku terseliuh..abg tour guide tu pun ckp...

"awak org pertama yg sye bw sampai sakit2.."

cmtu la kot die ckp tp mmg aku org 1st la...sedih tau x..semuanya aku.. 
dh penat pnjt2 ktrg lepak kat gmbr ats ni..subhanallah..ctik sgt2..
klu bley nk lepak ctu lme2..hlgkn pent..air die paras buku lali je pn...heeee
after that ktrg kne menggelongsorkan dri kat cni haa...bapak curam gler kot drpd yg 1st..n aku rse kn ni adalah masa yang sesuai utk aku tarik dri drpd wat bnde ni..lg2 sbb fizikal yg debab ni wat aku give up..so regret u know..xdpt abiskan perjalanan..T.T..bkn sbb penat ke ape..pnat tu juz a normal thing ble kte wat bnde2 cmni..aku juz pk xnk sshkn org..sbb aku nti org len lmbt..
tp aku xsgka plak ila pn xnk wat gak bnde ni..so die ikt aku ikt laluan len..ktrg ikt laluan bertangga..aku nk tunjuk tangga tu teramatlah tinggi ye..
aku dh try tnye pkck google xde plak..ngade2 la pkck google ni..=P..xpe korg nk tau sgt korg g sndri abes cte kn..hehehe..eh lupe plak ade sorg laki cine ikt ktrg gak..hahahah..kelakar btul..die kte die dh xlarat nak wat..orgnye tggi tp bdn die berisi bkn gemuk..die pn xnak wat..so abg tour guide  tu kte klu xnk ikt bley ikt tangga tu..ktrg decide nk ikt jln len..then mse ktrg nk nek tgga dh cine laki tu panggil ktrg..die nk jalan sekali..
seyes mmg penat sgt2 nek tgga tu..tp aku rela drpd kne gelongsor...
knp aku rela coz sbb gmbr kat ats ni hah..KAU BERSYUKUR TERAMAT tau x..klu aku truskn perhaps aku akn tersgkut kat cni selama2nye..aku xnk jd tengkorak kat tmpt ni..NOOOO!!
sape nk tgg..drpd aku dtgkn mrh org len bek aku cari jln len..wei korg tau x sume kne lalu kat lubg kecik ni????utk petama kalinye mmg korg xtau..heeee..i didnt have enough confident inside me ok..startlah ktrg naik tgga2 tu..fuhhh!!xyah ckp la mengah die cmne..then aku, ila n n cine td duduk lepka kat tgga jap..
coz dh xlarat..take time for breath..
ktrg move on lps dh rehat jap..dlm jln2 tu dpt la tgk pemandangan gua..cntik, cntik dan cntik..n unik..ila ckp ade 1 laluan tu ade angin..jln punye jln jmpe la tmpt tu..n yg peliknye juz kat laluan tu je yg berangin cm ade lubg angin msuk tp xnmpk pn ade lubg..kuasa Allah kn..kat gua tempurung gak ade scene cicakman 2 dibuat..
so ktrg lepak jap kat tmpt angin tu bg keringkn peluh..best sgt..sjuk plak tu..=D..
xlama pn jap je lepak..
 
lpas dh penat2 hbskn perjalanan dlm gua akhirnye ktrg bejye kuar dgn selmt..
cm sesat je bunyinye..tp x ok..ktgr xsesat juz follow je tgga tu..so ktrg lepak kat anak sungai..ble korg kuar je dr gua korg akn nmpk ade ank sungai kat sebelah....aku jak ila turun mndi sungai...wahhh!!nikamtnye lkps penat2 ktrg duduk kat sungai..air sejuk..jernih..rndunye nk mdi sungai..tp air die pn paras buku lali gak..alaa..ok la tu nk hilgkn penat..bley plakkan ktrg bsuh2 stokin kat ctu..hahha..
dh lme sgt xmndi sungai..the best place ever to relax..
dlm 20-30 min yg len2 pn bru la kuar dr gua..join ktrg skali..then msg2 g bersihkn diri..Alhamdulillah mse kitrg g xhujan tp lps ktrg dh salin baju sume hujan turun..lebat gak la...nsb bek mse tu bkn dlm gua lg..wat nye mati lemas plak nti..jauhkan la..
esk2nye HARI RAYA AIDILADHA..1 bdn sakit2 tau x..

actually entry ni dh berbulan2 dlm draf...coz xcomplete lg..heee..bru arini dpt update..maap..maap..aku rse cm skema je entry ni..errr..xley nk watpe la kan..so klu korg nk dpt new experience korg g la..
bnde ni bez sbnrnye..aku pn ske..lg2 ble msuk sungai dlm gua..seronok gler...tp klu ade trip g cni ngn kwn2 aku xkn g coz ssh ckit..nti nk mtk tlg pn sshkn klu aku xbley nk pnjt ke ape ke..atleast mse ni incik balong ade..so bley berpaut kat die..yg len pn sedara2 rapat..so xksh sgt..hakhakhak..dh la..bye..

moral of the story :
  • pihak gua tempurung septtnye sediakan tali utk tourist berpaut..bhye lah xde bnde tu..dorg kne sdiakan topi keselamatan..watnye terhantuk kat batu2..sape nk tggung..dh la surat perjnjian ke ape ke..BAHAYA..BAHAYA...
  • dorg kne tgk gak berat bdn tourist means kne wat sesi tmbg bert la coz tourist xtau laluan die cmne dlm gua tu..xsgka plak smpi kne pnjt2 batu..bygkn korg kne bergntg kat abg tourguide yg sorg tu..die tu pn dh la kurus..wat nye tourist tu gemok cm aku x ke bley hilg nyawa..mmg Allah yg tntukn ajal maut tp kte kne berhati2 dlm sume perkara...tali utk nk pnjt batu tu pn xde...ish.ish,ishh...
  • be ready in every situation drpd segi fizikal n mental korg..bkn jd gile tau.=P




Saturday, January 21, 2012

Cerite si Penipu

Assalamualaikum..

aku ngah cti!!aku ngh cti!!aku ngh cti!!
dh xbtul ape...hehehe..
maap..maap..
excited sentiase ble cti sdah mari..alaaa..tu pn juz cti 4 ari..ari slase pg kul 9.30 dh blik segamat nun..apekn daya...student tetap student..tggjwb la katekn..ape ctenyelah si penipu ni ea..huhu..
tp seriously tiap kali aku nk update msti ade cte bez..!!!!aku ngh tgk cte kung fu panda 1 kat tv3..
klu xtgk rugi la coz yg ke 2 aku dh tgk kat cinema..yg 3D lg tu..
melayg dwet aku...mhal tau x..
xpe la..klu nk merase pki spek 3D..=P..ble tgk yg kedua xfhm cmne cte asalnye sbb tu la aku nk tgk yg first ni...heee...proceed lah!!aku nk bebel pasal manusia yg menipu dan manusia yg ditipu dan x lpe jge kpd manusia yg tertipu.. tujuan entry ni dibuat semata2 utk jadikan pengajaran..bkn utk merendahkan sesiapa...ok my dear..cewah..
bnde ni jd kat spupu aku sndri which is her ex boyfren tpu die hnye dgn ayt cmni...errr..jap!!KUNGFU PANDA NI AWESOME!!yg first ni sonok la tgk..aku gelak sorg2..nk wat cmme no one want accompany me..='(
ayt nak tacing je...ayt ex die cmni..

"ayang xbley nk online la...so ayang nk deactivate fb laa..klu nk online kne g kdi kopi dangdut tu coz ctu je ade wifi...jauh la plak..."

sory bro..gua xmen la copy paste...=P..adekah lelaki mmg hnye tau buat ayt kelentong  semata2???NOT ALL!!A FEW!!jgn ade yg kte aku anti lelaki plak..aku tau la aku single n available...hikhikhik..
mgkn ats dasar kepercayaan dan syg..cousin aku percaya die...tp ape lah mkne kepercayaan dan syg tu klu dh di khianati..??
klu la Tuhan tu ciptakan manusia mcm pinocchio ni..confirm2 la xde lelaki nk menipu kn...begitu jge pompuan..
maka selamatlah kaum2 hawa dan kaum2 adam drpd ditpu dan tertipu...huhuhu...
next!!
bak kate pepatah..

"SETERER2 KATAK MELOMPAT KLU KAKI DH PATAH TETAP JATUH KE TANAH.."

klu dh sihat blkg cte...ALLAH MAHA KUASA....
disbbkn aku menjd kwn ex die d fb..maka terbongkar la cte kebabom!!Tuhan tu dh aturkn sume perkara dlm hdp kte...rupenye2 cousin aku yg meng"add"kn aku ke dlm fb ex die..
aku ingtkn ex die yg add...once upon a time...dh mcm cte nk msuk tdo plak...heeee...aku ase cm plik coz one day tu aku tgk fb cousin aku tu dh x in relationship ngn mamat tu..then ble aku g profile mamat tu plak..
aikkk,sape plak minah kat tepi die ni??
sedare die kotttt...perhaps!!
kte perlu ye berfikiran positif...aku mmg xcte lgsg ngn cousin aku coz aku rse maybe die tau la tu..they have their own reason..PERHAPS AGAIN!!tp makin lme aku rse sgtlah musykil ble mamat n minah ni berlari berkejaran means berjln2 kat somewhere...mamat ni letk la gmbr depa...status nk yg sweet eeuuww,eeeuuuw....tp aku still menangguhkan niat bg tau my cousin coz cmne la aku nk bgtau die sdgkn she will sit for final exam..so aku xnk beratkan fikiran die..tp ble aku rse dh msenye aku bgtau cousin aku tu...
aku chat ngn die dlm kul 1 cmtu kot..xingt..seriously aku xtau nk start mcm mne..so aku tnye...

"awk..awk ok??"

"oke je...asal??"

"what happen??..juz asking.."

"hah??xfhm la.."

"awk dgn mamat tu la...klu xnk cte skrg its ok.."

"oke ajerrr..knp??sbb dh xrelationship ea??"

"aah..xde niat pape juz to make sure...heheh..."

maka terkeluarlah dialog sprti mne aku mentioned before n aku cte la ape yg ptt...dialog2 sume tu telah diubhsuai mengikut tahap mental anda...mental tu tipu..=P..xde mknenye aku bley ingt 100% derr...
xpasal2 2 org ditipu dan tertipu...aku bkn mentertawakan sesiapa coz bnde ni gak pna terjadi kat aku..juz the situation a bit different...its general..kelebihan fb adalah bley mem"block" makhluk2 yg x di sukai...mem"block" awek2 korg utk dptkn someone keliling pinggang..mem"block" buayepren2 korg n etc..kelebihan mem"block" ni actually bley dikatekn sbg disadvantage gak kan??
so cousin aku ni dh di block terus....
itulah yg dinamakan kuasa ALLAH..dlm nk menyorokkan kebenaran...terkantoi jua..aku nk pesan ckit..

"WE'RE NOT GOD..."

pesanan ni jge utk dri aku sndri..aku xnk la ckp lbh2...aku  x menyebelahi mne2 pihak..aku pun juz dgr sebelah pihak..so itz unfair..xpela..itu biar dorg yg settlekn sndri..hnye Allah dan mereka je yg mengetahui..
xkn aku nk interfere plak...aku juz tau ckit2..lgpun msg2 dh bsr..tp sometime kn ble dh bsr ni la kte byk wat slh drpd kte mse kecik even we can solve it either later or sooner...what do u think??
thats juz my opinion...maybe thats the challenge in life..
ape yg wat aku tertanya2...why people cannot be honest to their lover??aku xtujukan pd lelaki je coz pasang lebih ni pompuan pun ade buat...dan berharap aku xjd slh seorg drpd mereka..AMIN....
aku rse berterus terg itu lbh baik drpd korg nk kne fikir plan, nk fikir buat ayt lg,nk fikir helah lg..so that your secret cannot be reveal...
x penat ke beb??
perhaps ade org rse klu tell the truth org tu akn skit ati dan sdih...so drpd buat org tu sedih dan sakit ati so better die xbgtau yg die ade someone else..tp
pd aku lbh baik org tu sakit ati dan sedih utk mse skrg drpd die sedih pd mse depan..lg lame ditipu lg sakit ati...or maybe org tu x honest mmg die nk jdkan spare part...yelah..klu yg tu xdpt yg lg 1 ade...dh tggl 1 cari yg lg 1 balik...smpi la die rse die jmpe yg lbh baik...tp nk cari lebih baik diri sendiri tu baik ke??siap ade spare part lg...eemmm..ntah la yek...aku ni bkn kaunselor nk settlekn benda2 ni...ade mcm2 pendapat lg..korg bley refer kot bnde2 cmni kat blog solihin zubir, jejaka terhangat n the other khairul..
aku mmg ske bace dorgnye blog coz dorg balance...ade cte cinta, life, funny n yg plg penting dorg ade gak selitkan entry ttg agama..realiti konspirasi pn bez gak nk wat korg release tension..
tp syg coz die mmg dh lme gle xupdate entry bru..dlm fb die kte lpas blik cti kat langkawi die nk update..juz wait n see la...hrpnye die update la...ske tgk kartun die yg comey lotey tu...^_^..
ckup la aku bebel pnjg2...lgpun aku tau my cousin spirit sgt kuat...skrg die dh abes pn degree die for this sem..wish her all d bez...

moral of the story :
  • be honest!!
  • biarlah sakit sekarang drpd sakit di hari mendatang...
  • jgn risau klu ditipu coz karma itu pasti...klu bkn kat diri sendiri maybe bley jd pd family or pd org yg kte syg..later or sooner..
  • Tuhan nampak kte...kne la jd yg lbh baik..insyaAllah...im not perfect but doesn't mean xbley jd lg baik kn...
  • jgn la kne lg bnde yg sme kat aku...eheh,tbe2 je...=P
EPY NEW YEAR FOR 2012 & GONG XI FA CAI..

dh nk abes bln 1 pun..ketinggalan la kau..-.-'






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...