Saturday, January 21, 2012

Cerite si Penipu

Assalamualaikum..

aku ngah cti!!aku ngh cti!!aku ngh cti!!
dh xbtul ape...hehehe..
maap..maap..
excited sentiase ble cti sdah mari..alaaa..tu pn juz cti 4 ari..ari slase pg kul 9.30 dh blik segamat nun..apekn daya...student tetap student..tggjwb la katekn..ape ctenyelah si penipu ni ea..huhu..
tp seriously tiap kali aku nk update msti ade cte bez..!!!!aku ngh tgk cte kung fu panda 1 kat tv3..
klu xtgk rugi la coz yg ke 2 aku dh tgk kat cinema..yg 3D lg tu..
melayg dwet aku...mhal tau x..
xpe la..klu nk merase pki spek 3D..=P..ble tgk yg kedua xfhm cmne cte asalnye sbb tu la aku nk tgk yg first ni...heee...proceed lah!!aku nk bebel pasal manusia yg menipu dan manusia yg ditipu dan x lpe jge kpd manusia yg tertipu.. tujuan entry ni dibuat semata2 utk jadikan pengajaran..bkn utk merendahkan sesiapa...ok my dear..cewah..
bnde ni jd kat spupu aku sndri which is her ex boyfren tpu die hnye dgn ayt cmni...errr..jap!!KUNGFU PANDA NI AWESOME!!yg first ni sonok la tgk..aku gelak sorg2..nk wat cmme no one want accompany me..='(
ayt nak tacing je...ayt ex die cmni..

"ayang xbley nk online la...so ayang nk deactivate fb laa..klu nk online kne g kdi kopi dangdut tu coz ctu je ade wifi...jauh la plak..."

sory bro..gua xmen la copy paste...=P..adekah lelaki mmg hnye tau buat ayt kelentong  semata2???NOT ALL!!A FEW!!jgn ade yg kte aku anti lelaki plak..aku tau la aku single n available...hikhikhik..
mgkn ats dasar kepercayaan dan syg..cousin aku percaya die...tp ape lah mkne kepercayaan dan syg tu klu dh di khianati..??
klu la Tuhan tu ciptakan manusia mcm pinocchio ni..confirm2 la xde lelaki nk menipu kn...begitu jge pompuan..
maka selamatlah kaum2 hawa dan kaum2 adam drpd ditpu dan tertipu...huhuhu...
next!!
bak kate pepatah..

"SETERER2 KATAK MELOMPAT KLU KAKI DH PATAH TETAP JATUH KE TANAH.."

klu dh sihat blkg cte...ALLAH MAHA KUASA....
disbbkn aku menjd kwn ex die d fb..maka terbongkar la cte kebabom!!Tuhan tu dh aturkn sume perkara dlm hdp kte...rupenye2 cousin aku yg meng"add"kn aku ke dlm fb ex die..
aku ingtkn ex die yg add...once upon a time...dh mcm cte nk msuk tdo plak...heeee...aku ase cm plik coz one day tu aku tgk fb cousin aku tu dh x in relationship ngn mamat tu..then ble aku g profile mamat tu plak..
aikkk,sape plak minah kat tepi die ni??
sedare die kotttt...perhaps!!
kte perlu ye berfikiran positif...aku mmg xcte lgsg ngn cousin aku coz aku rse maybe die tau la tu..they have their own reason..PERHAPS AGAIN!!tp makin lme aku rse sgtlah musykil ble mamat n minah ni berlari berkejaran means berjln2 kat somewhere...mamat ni letk la gmbr depa...status nk yg sweet eeuuww,eeeuuuw....tp aku still menangguhkan niat bg tau my cousin coz cmne la aku nk bgtau die sdgkn she will sit for final exam..so aku xnk beratkan fikiran die..tp ble aku rse dh msenye aku bgtau cousin aku tu...
aku chat ngn die dlm kul 1 cmtu kot..xingt..seriously aku xtau nk start mcm mne..so aku tnye...

"awk..awk ok??"

"oke je...asal??"

"what happen??..juz asking.."

"hah??xfhm la.."

"awk dgn mamat tu la...klu xnk cte skrg its ok.."

"oke ajerrr..knp??sbb dh xrelationship ea??"

"aah..xde niat pape juz to make sure...heheh..."

maka terkeluarlah dialog sprti mne aku mentioned before n aku cte la ape yg ptt...dialog2 sume tu telah diubhsuai mengikut tahap mental anda...mental tu tipu..=P..xde mknenye aku bley ingt 100% derr...
xpasal2 2 org ditipu dan tertipu...aku bkn mentertawakan sesiapa coz bnde ni gak pna terjadi kat aku..juz the situation a bit different...its general..kelebihan fb adalah bley mem"block" makhluk2 yg x di sukai...mem"block" awek2 korg utk dptkn someone keliling pinggang..mem"block" buayepren2 korg n etc..kelebihan mem"block" ni actually bley dikatekn sbg disadvantage gak kan??
so cousin aku ni dh di block terus....
itulah yg dinamakan kuasa ALLAH..dlm nk menyorokkan kebenaran...terkantoi jua..aku nk pesan ckit..

"WE'RE NOT GOD..."

pesanan ni jge utk dri aku sndri..aku xnk la ckp lbh2...aku  x menyebelahi mne2 pihak..aku pun juz dgr sebelah pihak..so itz unfair..xpela..itu biar dorg yg settlekn sndri..hnye Allah dan mereka je yg mengetahui..
xkn aku nk interfere plak...aku juz tau ckit2..lgpun msg2 dh bsr..tp sometime kn ble dh bsr ni la kte byk wat slh drpd kte mse kecik even we can solve it either later or sooner...what do u think??
thats juz my opinion...maybe thats the challenge in life..
ape yg wat aku tertanya2...why people cannot be honest to their lover??aku xtujukan pd lelaki je coz pasang lebih ni pompuan pun ade buat...dan berharap aku xjd slh seorg drpd mereka..AMIN....
aku rse berterus terg itu lbh baik drpd korg nk kne fikir plan, nk fikir buat ayt lg,nk fikir helah lg..so that your secret cannot be reveal...
x penat ke beb??
perhaps ade org rse klu tell the truth org tu akn skit ati dan sdih...so drpd buat org tu sedih dan sakit ati so better die xbgtau yg die ade someone else..tp
pd aku lbh baik org tu sakit ati dan sedih utk mse skrg drpd die sedih pd mse depan..lg lame ditipu lg sakit ati...or maybe org tu x honest mmg die nk jdkan spare part...yelah..klu yg tu xdpt yg lg 1 ade...dh tggl 1 cari yg lg 1 balik...smpi la die rse die jmpe yg lbh baik...tp nk cari lebih baik diri sendiri tu baik ke??siap ade spare part lg...eemmm..ntah la yek...aku ni bkn kaunselor nk settlekn benda2 ni...ade mcm2 pendapat lg..korg bley refer kot bnde2 cmni kat blog solihin zubir, jejaka terhangat n the other khairul..
aku mmg ske bace dorgnye blog coz dorg balance...ade cte cinta, life, funny n yg plg penting dorg ade gak selitkan entry ttg agama..realiti konspirasi pn bez gak nk wat korg release tension..
tp syg coz die mmg dh lme gle xupdate entry bru..dlm fb die kte lpas blik cti kat langkawi die nk update..juz wait n see la...hrpnye die update la...ske tgk kartun die yg comey lotey tu...^_^..
ckup la aku bebel pnjg2...lgpun aku tau my cousin spirit sgt kuat...skrg die dh abes pn degree die for this sem..wish her all d bez...

moral of the story :
  • be honest!!
  • biarlah sakit sekarang drpd sakit di hari mendatang...
  • jgn risau klu ditipu coz karma itu pasti...klu bkn kat diri sendiri maybe bley jd pd family or pd org yg kte syg..later or sooner..
  • Tuhan nampak kte...kne la jd yg lbh baik..insyaAllah...im not perfect but doesn't mean xbley jd lg baik kn...
  • jgn la kne lg bnde yg sme kat aku...eheh,tbe2 je...=P
EPY NEW YEAR FOR 2012 & GONG XI FA CAI..

dh nk abes bln 1 pun..ketinggalan la kau..-.-'






No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...