Friday, July 27, 2012

Have been TERMINATED!!

Assalamualaikum...

ye!!ye!!almost 2 month i didnt update my lovey dovey blog..maapkn sye krn slme 2 bln tu tiada mood ke arah blog..n mse cti sem pn hnye menternak lemak di rumah..ALHAMDULILLAH...aku sdg mnjd senior yg baik..setakat ni ok la xde yg complain lg.heee..ko mne tau xde org complain...memandai je xabis2..tgk sbb dh lme sgt xupdate mule la mcm2 nk bebel kat cni...ssh la mcm ni...apekn dye kat cni je yg aku dpt bebel..klu xkat cni kwn2 si mkck shidot n si ruqruq ru je la yg dgr aku bebel..actually ade la dlm 2 post aku tgglkn dlm draft sbb diselubungi rse malas tahap xtau lah..whatever..

aku dh pn msuk thn terakhir dan jge sem terakhir..dan aku xtau ape yg akn jd lps ni..mgkin smbg deg dan mgkin tdk..mcm biase la kte rncg tp ALLAH itu lg tahu drpd kte sndri..ape yg plg aku tkt aku dpt deg kat tmpt yg jauh..aku mmg xnk..YA ALLAH JAUHKANLAH..lg sekali aku melalut..wei ape yg dh terminated ni??sile jwb cik mim..utk mengetahui lbh lanjut sile cri perbezaan antara 2 gmbr tersebut..jom..jom..jom..xpe arini aku wat entry pndek punye..XBEK TIPU2 BLN POSE NI...



success or fail???adakah anda memahami??klu xfhm xtau la nk ckp pe..yg slow learner cm aku xpe..bley dimaafkan tp jgn smpi xfhm k..guro2..alololo..tomey2 ye..stop!!SAYONARA MAXIS BROADBAND..sbbnyerrr...sgt membantutkn aku utk wat kje tnpa brodbnd..padahal nk online..poyolah cik mim..cte nye bemula apabila pkck maxis bb ni wat hal plak..die dh connected n kaler LED die mmg biru cair..haa..tu dh cntik dh..ble dh biru cair tu bemakne akn laju la kn..tp xbley nk surf pape pun even kaler die biru cair..bnde ni jd hmpir 2 mggu gak la..n smpi la skrg ni haa..

and before ni xpna la jd seteruk ni..bnde ni bkn jd kat aku sorg tp sume kwn aku yg pakai maxis bb..temasuk la rumate aku..aku pna try kol center tp temporary not available..then rumate aku dh g maxs tu tp bkn centre die laa..die seboleh2nye menidakkan sesuatu yg telah nyata dan terbukti..kate dh over limit lah ape lah...bla..bla..bla..dan blaaaaaa...klu over limit xkn la kami2 sume ni xbley pakai..n die soh rumate aku tu g maxis centre..tp aku rse even dorg bkn centre aku rse dorg ade responsibility utk tnye kn pd maxs centre tu terus..xslhkn n aku rse itu pn kje dorg gak and lebih mudah kalau dorg terus communicate dgn centre..then bru la customer akn jd cmni...(^_^)...xteringin ke nk tgk muke ktrg cmtu..heee..tp biase la..kte anggap je la manusia mmg ade kekurangan..sme la jugak org yg tgh taip ni..

then dlm seminggu lbh kitrg tggu bru la bley gune blik...bru nk sodap2 berlaman sosial dlm 2 3 ari jd blik bnde yg sme..and semggu lg tebuang..aku wat keputusan utk membunuh...emmm..mcm kasar sgt je bunyi nye..emm..ape ea pekataan yg sesuai??hahh!!!aku cabut nyawa die lah..haa..boleh2..=P..so aku decide nk gune P1 bb plak..aku hope xde mslh cmni lg..jgn smpi aku jd anti bb plak lps ni sdh...aku sbnrnye bkn jenis suke tukar2 something yg aku dh lame gune..kire mcm kisah maxis bb ni la..aku syg sbnrnye...if kwn2 aku tnye aku nk bli bb mane aku msti promote maxis bb..tp aku dh fedup klu bnde yg sme jd blik..mslhnye lme sgt dorg amek tndakan utk betulkan ape yg ptt..cstomer dh complain tp xde pun yg try nk improve service..

so ape yg aku dpt katekan ialah..wooo...skema sungguh!!aku ade perutusan terakhir utk kau wahai maxis bb yg ku kasihi..dgrkn lah..

"WAHAI MAXIS BB YG AKU SAYANGI SEPENUH JIWA DAN RAGA..APE YG AKU LAKUKAN SUME NI UTK KEBAIKAN KAU..AKU XMAMPU MELIHAT NYAWA KAU DIREMBAT..KEJAP HIDUP KEJAP MATI DAN KEJAP SEMPUT..JLN TERBAIK BIAR AKU CABUT NYAWA KAU TERUS..XPAYAH LG DAH KAU NK MERASA SAAT2 HIDUP DAN MATI MENGEJUT...ITULAH BUKTI AKU SYG KAT KAU..AKU NK UCAPKAN TRILLION TRIME KASIH KAT KAU KRN HAMPIR 2 THN LBH KAU BERJASA KPD AKU UTK MEMENUHI KEPERLUAN DAN KEHENDAK KU..JASA MU TETAP KU KENANG!!BERSEMADILAH KAU DI DUNIA YG AKU SNDIRI XTAU KAT MANE ASAL KAU..OK BYE!!"

"HAI AWK..SLMT BEKENALAN P1 BB!!"..

~tamat~


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...